Lai stiprinātu Latvijas konkurētspēju kvantu tehnoloģiju jomā, Latvijas Universitāte (LU) kopā ar partneriem no Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), LU Cietvielu fizikas institūta (LU CFI) un LU Matemātikas un informātikas institūta (LU MII) uzsāk vērienīga projekta “Kvantu tehnoloģiju iniciatīva” īstenošanu. Tas ļaus sagatavot augsta līmeņa speciālistus, attīstīt zināšanas un prasmes augsto tehnoloģiju jomā, īstenot augsta līmeņa pētniecību un veicināt augstākās izglītības, zinātnes un industrijas sinerģiju inovāciju virzienā.

Projekta īstenošana sekmēs iesaistīto zinātnisko institūciju konkurētspēju kvantu tehnoloģiju jomā, palielinot publikāciju skaitu, veicinot iesaisti Eiropas un starptautiskajā pētniecības telpā un palīdzot izstrādāt sekmīgus projektus Eiropas mēroga projektu konkursos, tādējādi piesaistot ārējo finansējumu zinātniskajai darbībai. Projekta rezultātā zinātnieki apgūs jaunas zināšanas un prasmes, iesaistīsies Eiropas un pasaules mēroga tīklošanās pasākumos, veidos jaunas zinātniskās sadarbības ar citu valstu zinātniekiem un izstrādās augsta līmeņa publikācijas, prezentējot tās starptautiskās zinātniskās konferencēs. Projekta rezultātā būtiski palielināsies speciālistu skaits ar augsta līmeņa digitālajām prasmēm, kuri spēj lietot augstās tehnoloģijas, lai attīstītu zināšanu un tehnoloģiju ietilpīgus jaunus produktus un pakalpojumus dažādās nozarēs un radīt augstākās izglītības, zinātnes un industrijas sinerģiju, kas veicina inovācijas ar maksimālu komercializācijas un eksporta potenciālu.

Lai iepazīstinātu ar projektā plānotajām aktivitātēm un plašāk izstāstītu par kvantu tehnoloģijām, visi interesenti ir aicināti piedalīties projekta atklāšanas pasākumā 7. martā, plkst. 14:00 Latvijas Universitātes Zinātņu mājā (Jelgavas ielā 3, Rīgā).

Vairāk informācijas

Dalīties