Rihards Ruska ir jaunais zinātnieks, kurš strādā mūsu institūta Spektroskopijas laboratorijā. Par saviem pētījumiem, kas saistīti ar luminiscējošiem materiāliem, viņš nupat kā saņēmis jauno zinātnieku balvu.

21. februāra Rīta Panorāmā sižets par to, kā Rihards nonāca zinātnē un kā viņa pētījumus nākotnē varētu pielietot industrija.

Riharda Ruskas ceļš uz zinātni aizsākās jau agrā bērnībā. Skolā viņam ļoti labi padevās matemātika, vēlāk arī fizika, ķīmija un bioloģija. Rihards universitātē sāka ar ķīmijas studijām, bet vēlāk nonāca fizmatos. Šobrīd viņš strādā Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā, kur jau četrus gadus pēta luminiscējošus materiālus.

Kolēģi Rihardu raksturo kā ļoti talantīgu jauno zinātnieku un stāsta, ka viņa iegūtās zināšanas ķīmijā paver daudz plašāku redzesloku fizikas jomā.

Riharda izstrādātie jaunie materiāli ir lētāk un vieglāk iegūstami, nekā līdz šim ierastie. Par šiem veiksmīgajiem un perspektīvajiem pētījumiem viņš saņēmis Latvijas Zinātņu akadēmijas Jauno zinātnieku balvu.

Rīta Panorāmas sižets

Vairāk informācijas

Dalīties