Ar mērķi rosināt doktorantus pievērsties mērķtiecīgai zinātnisko publikāciju izstrādei, pirmo reizi Latvijas Universitāte rīko zinātnisko publikāciju darbsemināru jeb retrītu. Tas norisināsies no 5. līdz 7. martam LU atpūtas centrā “Ratnieki”, pievēršoties dažādiem zinātniskās publikācijas rakstīšanas posmiem un aspektiem, kuri balstās kvantitatīvajos datos. 

Darbseminārā, pielāgojot programmu dalībnieku vajadzībām, tiks runāts par šādām tēmām: vispārīgie zinātniskās rakstīšanas principi kvantitatīvajos datos balstītai pētniecībai; rakstīšanas process un fāzes; rakstīšanas produktivitāte; ieradumi; zinātnisko rakstu struktūra; sižeta veidošana; lasītāja perspektīva; teksta plūsma; zinātniskā valoda un stils; publicēšanas process; atgriezeniskā saite; žurnālu atlases kritēriji; efektīva sadarbība ar līdzautoriem. Darbsemināru vadīs WritingScientist.com rakstu autore Dr. Martina Michalikova (Vācija).

Darbseminārā plānots uzņemt 25 dalībniekus, no kuriem priekšroka dota tiem, kuri līdz šim ir piedalījušies arī zinātnisko publikāciju koprakstīšanas sesijās.

Vairāk informācijas

Dalīties