2022.gada 25. septembrī noslēdzās Latvijas Zinātnes padomes (LZP) 2022. gada Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu (FLPP) konkursa projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš. Tika saņemts līdz šim augstākais iesniegumu skaits – 600 iesniegumu. 577 no tiem tika novērtēti kā atbilstoši administratīvās atbilstības prasībām, un līdz 14. decembrim tika veikta to zinātniskā izvērtēšana un lēmumu pieņemšana par projektu iesniegumu apstiprināšanu finansēšanai vai noraidīšanu.

327 jeb 56,7% no tiem tika novērtēti kā atbilstoši virs sliekšņa prasībām – vismaz 4 punkti kritērijā Zinātniskā kvalitāte, vismaz 3 punkti Ietekme, vismaz 3 punkti kritērijā Īstenošanas iespējas un nodrošinājums, kā arī vismaz 10 punkti kritēriju kopsummā. Pieejamais finansējums ļāva atbalstīt 43 visaugstāk novērtētos projektus.
Starp finansētajiem projektiem ir arī 5 mūsu institūta iesniegtie projekti:
1.    Daudzslāņu organisko materiālu pārejas slāņu nesagraujoši pētījumi augstas veiktspējas OLED izstrādei
2.    Kritiskās temperatūras paaugstināšana MgB2-saturošās supravadošās nanovadu sistēmās ar iekšējo spriegumu palīdzību
3.    Krosluminiscences inženierija pikosekunžu lidojuma laika gamma un rentgenstaru attēlveidošanai medicīniskiem pielietojumiem
4.    Trīskomponenšu organisko Saules bateriju attīstīšana izmantojot oriģinālus indacēna tetraonu saturošus nefullerēna akceptorus (kopā ar RTU)
5.    Daudzfunkcionāli hibrīdu metālu oksīdu nanovadu tīkli vienlaicīgai zaļai enerģijas ģenerēšanai un CO2 reducēšanai (kopā ar LU)
Vairāk informācijas

Dalīties