2022. gadā LETERA turpināja atbalstīt skolēnu dalību fizikas olimpiādēs un elektronikas konkursos, ar klastera atbalstu pasniedza “Ekselences balvu” labākajiem fizikas skolotājiem, organizēja fizikas skolotāju iepazīšanās vizītes uz biedru uzņēmumiem, institūtiem un augstākās izglītības iestādēm, kā arī aktīvi iesaistījās ar fizikas izglītības attīstību saistītu normatīvo aktu izstrādē un aktualizēja tēmu masu medijos.

Ilgstoša LETERA lobija rezultātā šogad Ministru kabinets beidzot apstiprināja noteikumus, kas paredz, ka no 2025./26. mācību gada, katram vidējās izglītības sertifikāta pretendentam būs jākārto vismaz viens no dabaszinātņu eksāmeniem – fizikā, ķīmijā vai bioloģijā vismaz optimālajā līmenī vai dabaszinātnēs vispārīgajā līmenī.
Pateicoties LETERA prasībām, Izglītības un zinātnes ministrija vasarā izsludināja iepirkumu par kursa “Fizika I” metodisko materiālu izstrādi.
Ir saņemts atzinīgs novērtējums no fizikas skolotājiem, kuri piedalījās mācību vizītēs pie LETERA biedriem Lightspace Technologies, LU Cietvielu fizikas institūtā un RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē.
Vairāk informācijas

Dalīties