11.novembrī, kursa "Ievadseminārs fizikā un Inženierfizikā" ietvaros, LU Cietvielu Fizikas institūtu apmeklēja LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes 2. un 3. kursa studenti.

Semināru mērķis ir iepazīstināt ar nozīmīgākajiem fizikālo un inženierfizikālo pētījumu un lietišķo izstrādņu virzieniem Latvijā un šo jomu vadošiem speciālistiem. Lai iepazītos ar nozīmīgākajām pētnieciskajām iestādēm, kas strādā fizikas un ar to saistītajās jomās, kā arī, lai padziļinātu priekšstatus par fizikas speciālistu darba iespējām Latvijā, daļa semināra nodarbību tiek organizētas dažādās valsts institūcijās un privātuzņēmumos, kas ražo zinātņietilpīgu produkciju. Semināra nodarbības parāda fizikas zināšanu izmantošanas daudzveidību dažādās jomās, to lielo nozīmi inovāciju sekmēšanai un indivīda konkurētspējai darba tirgū. Dalībnieki tiek iepazīstināti arī ar izglītības un zinātnisko pētījumu organizāciju Latvijā un to daudzveidīgajām finansēšanas iespējām.

Semināra uzdevumi ir:

1. iepazīstināt studentus ar vietām, kurās nodarbina fizikas speciālistus,

2. maksimāli motivēt studentus fizikas apguvei turpmākajā studiju procesā,

3. sekmēt studentu iesaistīšanos pētniecībā.

 

Kursa pasniedzējs: Jānis Virbulis, Dr.Phys., vadošais pētnieks, Pusvadītāju tehnoloģiju laboratorijas vadītājs Skaitliskās modelēšanas institūtā (Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte, Latvijas Universitāte).

Dalīties