Nozīmīte, šalle un diploms, ko propmocijas ceremonijā saņem doktora grāda ieguvējs Foto: Toms Grīnbergs, LU

Septembra pēdējā nedēļā Latvijas Universitāte (LU) atzīmē dibināšanas 103. gadadienu. Viena no svinību tradīcijām ir promocijas ceremonija, kurā īpaši tiek godāti doktora grāda ieguvēji iepriekšējā akadēmiskajā gadā. Šogad promocijas ceremonijā piedalīsies 33 jaunie zinātnes doktori, kuri saņems ne tikai apliecinājumu par zinātnes grāda saņemšanu, bet arī īpašas piemiņas veltes – “doktora” šalli un nozīmīti.

Šogad promocijas ceremonija notiks 28. septembrī plkst. 12.00 LU Lielajā aulā. Apliecinājumus par doktora grāda iegūšanu saņems 20 humanitāro un sociālo zinātņu un 13 dabas un medicīnas zinātņu doktori. Izstrādāto promocijas darbu tēmas aptver teju  visas LU pārstāvētās zinātņu nozares – ekonomiku un uzņēmējdarbību, filozofiju, ētiku un reliģiju, politikas zinātni, izglītības zinātnes, plašsaziņas līdzekļu un komunikācijas zinātni, psiholoģiju, socioloģiju un sociālo darbu, tiesību zinātnes, bioloģiju, ķīmiju, klīnisko medicīnu, fiziku un astronomiju, matemātiku, zemes zinātnes, fizisko ģeogrāfiju un vides zinātnes.

Šogad promocijas darbu “Lokālās struktūras ietekme uz vara molibdāta un tā cieto šķīdumu termohromajām īpašībām” aizstāvēja mūsu institūta EXAFS spektroskopijas laboratorijas pētniece Inga Pudža.

Vairāk informācijas

Dalīties