Aizritējusi pirmā L’Oréal un UNESCO Baltijas jauno talantu programmas Sievietēm zinātnē apbalvošanas ceremonija kopš pandēmijas sākuma. 23. augustā Rīgas Tehniskajā universitātē par viņu veikumu un ieguldījumu zinātnē, pētniecībā un inovācijās tika godinātas 2020, 2021. un 2022. gada uzvarētājas – 21 izcila zinātniece no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Programma Sievietēm zinātnē Latvijā darbojas kopš 2005. gada, Lietuvā un Igaunijā kopš 2017. gada, un tā tiek īstenota L’Oréal Baltic, zinātņu akadēmiju un UNESCO Nacionālo komisiju partnerībā.

Par izciliem pētījumiem dzīvības un vides zinātņu, fizikālo, formālo, tehnoloģisko un inženierzinātņu jomās tika sumināta un apbalvota 21 talantīga pētniece no Baltijas. Katrs jaunais talants ir degsmes un apņēmības pilns rast risinājumus nozīmīgiem zinātnes izaicinājumiem, ar kuriem šodien saskaras visa pasaule. Ceremoniju, kurā tika atzinīgi novērtēts sieviešu unikālais ieguldījums zinātnē, vēroja Baltijas valstu izcilākie zinātnes pārstāvji, akadēmisko aprindu un viedokļu līderi.

2020. gadā šo prestižo balvu saņēma mūsu institūta Optisko materiālu laboratorijas pētniece Ivita Bite par pētījumu, kurā analizē dažādu ķīmisko sintēžu metožu ietekmi uz materiālu morfoloģiskajām un fizikālajām īpašībām. Bet 2021. gadā par balvas laureāti kļuva EXAFS spektroskopijas laboratorijas pētniece Inga Pudža par darbu pie viedā materiāla vara molibdāta (CuMoO4) izpētes.

Vairāk informācijas

Dalīties