Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) programmā “Inovāciju vaučeru atbalsta pakalpojumi” kopš 2017. gada ir noslēgti 329 vaučeru atbalsta līgumi, no kuriem 155 ir pabeigti, 143 ir izstrādes procesā, bet 31 līgums pēc uzņēmēju iniciatīvas ir pārtraukts. Programma piedāvā iespēju piesaistīt finansējumu līdz 25 tūkstošiem eiro jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai, kas sekmē Latvijas tautsaimniecības izaugsmi.

2022. gadā vaučeru programmā ir iesniegti 57 projekti un līdz šim brīdim ir noslēgti 42 līgumi. To kopējā atbalsta summa ir 959,1 tūkstotis eiro.

Programmas mērķis ir veicināt inovāciju aktivitāti komersantu vidē, nodrošinot tehnoloģiju pārnesi, atbalstot jaunu inovatīvu tehnoloģiju izstrādi vai jau esošo tehnoloģiju attīstību. Uzņēmumi, kuri piesakās atbalstam, darbojas dažādās nozarēs, taču ikvienam ir mērķis veicināt sava produkta konkurētspēju ne tikai Latvijas, bet arī globālā mērogā.

Inovācijas visbiežāk tiek saistītas ar pētniecību, tāpēc vaučeru programmā tiek vērsta uzmanība uz pētniecības rezultātu komercializēšanu. Tā, piemēram, stikla ražošanas uzņēmums SIA “GroGlass” vaučeru programmā sadarbojās ar mūsu institūtu.

Vairāk informācijas

Dalīties