16. augustā valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumu sniegt apliecinājumu par nacionālo līdzfinansējumu diviem projektiem, kas izturējuši priekšatlasi un saņēmuši uzaicinājumu iesniegt projektus Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovācijas programmā “Apvārsnis Eiropa” konkursa „Teaming” otrajā kārtā:

  • Projektam „Biofarmaceitiskās izpētes centrs” un
  • Projektam “Fotonikas un zināšanu pārneses ekselences centrs FOTONIKA-LV”.

Projekta “Fotonikas un zināšanu pārneses ekselences centrs FOTONIKA-LV” ietvaros Latvijas Universitāte sadarbībā ar Daugavpils Universitāti un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un partneriem no Lundas Universitātes Zviedrijā un Minsteres Universitātes Vācijā plāno izveidot tehnoloģiju pārneses centru kvantu optikā, nelineārajā optikā un kosmosa fotonikā. Projekts veicinās zināšanu pārnesi un papildinās mūsu Cietvielu fizikas institūta  izveidotā viedo materiālu centra tehnoloģiju pārneses efektivitāti.

Projektu apstiprināšanas gadījumā katram projektam no programmas „Apvārsnis Eiropa” tiks piešķirti 15 milj. eiro zināšanu komercializācijas stiprināšanai, savukārt no ES fondu pasākuma “RIS3 pētniecības un inovāciju centri” līdzekļiem - 15 milj. eiro katram projektam infrastruktūras attīstībai. Projekti tiks ieviesti no 2023. līdz 2029. gadam.

Vairāk informācijas

Dalīties