Latvijas Zinātnes padomes organizēto projektu konkursos pieteikumu un arī īstenoto projektu skaitā pēdējos gados vadībā izvirzās tādas jomas kā viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas un biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, biofarmācija un biotehnoloģijas. Kopumā Latvijas zinātnieki savos pētījumos atsaucas tām aktualitātēm, kas ir visas sabiedrības interešu lokā. Lai gan vēl daudz darāmā zinātnes un privātā sektora sadarbības veicināšanā, Latvijas Zinātnes padomes vadītāja Lauma Muižniece priecājas, ka abu pušu interese sadarboties palielinās.

Ministru kabinets L. Muižnieci Latvijas Zinātnes padomes direktores amatā apstiprināja martā. Pirmie mēneši šajā amatā ir pagājuši, tāpēc “Labs of Latvia” aicināja L. Muižnieci uz sarunu, lai iepazītos, uzzinātu viņas skatījumu par Latvijas zinātnes potenciālu un izaicinājumiem, kā arī parunātu par nākotnes iecerēm.

Sarunā tiek skarti jautājumi par paveikto un plānoto, par LZP funkcijām, zinātnes komunikāciju, Latvijas zinātnes potenciālu un izaicinājumiem.

Intervijas teksts

Dalīties