Turpinoties karam Ukrainā, civiliedzīvotājiem no Ukrainas arī 2022./2023. mācību gadā tiks nodrošinātas izglītības iespējas, sākot no pirmsskolas līdz augstākajai izglītībai. Tāpat plānots turpināt atbalstīt Ukrainas zinātniekus, kas nodarbojas ar pētniecību Latvijas zinātniskajās institūcijās.

Attiecībā uz zinātnes jomu pēc IZM ierosinājuma plānots Ukrainas pētniekus iesaistīt esošajos, Latvijas Zinātnes padomes apstiprinātajos projektos Valsts pētījuma programmas un Fundamentālo lietišķo zinātņu programmas ietvaros. Ukrainas pētnieks par iesaisti valsts budžeta finansētā pētījuma programmā saņemtu 2000 eiro mēnesī atalgojumu (pirms nodokļu nomaksas), kā arī zinātniskā institūcija saņemtu 50 eiro netiešās attiecināmās izmaksas, kas rodas, iesaistot Ukrainas pētnieku pētījuma projektā. Tāpat plānots turpināt atbalstīt tos Ukrainas pētniekus, kam Latvijas Zinātnisko institūciju reģistrā reģistrēta zinātniskā institūcija nodrošina stažēšanos (nesaņemot atalgojumu) Ukrainas civiliedzīvotājam, kas Ukrainā pildīja akadēmiskā vai zinātniskā personāla amata pienākumus ar pētniecības stipendiju zinātniskā un akadēmiskā darba veikšanai 900 eiro mēnesī. Par zinātniekiem lēmumu plānots pieņemt 14. jūlija MK sēdē.

Vairāk informācijas: https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/ukrainas-civiliedzivotajiem-jaunaja-macibu-gada-tiks-nodrosinatas-izglitibas-un-petniecibas-iespejas

Dalīties