Pēcdoktorantūras programmas 1. kārtā tika īstenoti 132 pieteikumi. Pēcdoktoranti ir izstrādājuši 82 jaunus produktus un tehnoloģijas. Lielāko daļu no tiem ārvalstu eksperti ir novērtējuši par atbilstošiem jauna produkta vai tehnoloģijas definīcijai un atzinuši par nākotnē komercializējamiem.

Starp noslēgtajiem pētniecības pieteikumiem 22 pēcdoktoranti par saviem veiktajiem pētījumiem ir saņēmuši izcilu novērtējumu – 100%. Lielākā daļa jeb 75 pieteikumu noslēguma atskaišu vērtējumi bija robežās no 81% līdz 99%. 12 pieteikumi saņēma vērtējumu 71% līdz 80% robežās, savukārt deviņi – 61 līdz 70%. 60% un atzīmi saņēma trīs pētniecības pieteikumi.

Pētniecības pieteikumu īstenošanas laikā pēcdoktoranti ne tikai aktīvi izstrādāja dažādus jaunus pētniecības konceptus, produktus un tehnoloģijas, bet arī tos aprakstīja zinātniskajos rakstos. 1. atlases kārtā tika izstrādāti un nopublicēti 574 zinātniskie raksti. Visvairāk zinātnisko rakstu – 160 – ir nopublicēti RIS3 jomā “Viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas”.

Vairāk informācijas

Dalīties