Ar LETERA sniegtu atbalstu Latvijas skolēnu komanda piedalījās Ziemeļvalstu-Baltijas valstu fizikas olimpiādē (NBPhO), kas norisinājās no 22.-24.aprīlim Tallinas Tehnoloģiju universitātē.

Pēc divu gadu pārtraukuma olimpiāde norisinājās klātienē. Latvijas komandu Tallinā pārstāvēja 13 skolēni mentoru Dāvja Zavicka un Ivara Driķa vadībā. Bez Latvijas olimpiādē piedalījās arī skolēni no Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Rumānijas, Saūda Arābijas, Vjetnamas un Serbijas.

Teorētiskos un eksperimentālos fizikas prasmju pārbaudījumos mūsu komanda sasniedza ļoti labus rezultātus. Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni Lorenss Martinsons un Roberts Darkevics, kā arī RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēns Lukass Roberts Kellijs izcīnīja sudraba godalgas. Savukārt, bronzas godalgas ieguva Rīgas Valsts 1. Ģimnāzijas skolnieki Stanislavs Dubrovskis, Kims Georgs Pavlovs un Olivers Vasiļevskis, Starptautiskās vidusskolas “Ekziperī” skolniece Olita Anastasija Zadorožnaja, kā arī RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolnieks Ralfs Šuba.

Vairāk informācijas: https://www.letera.lv/latvijas-skoleni-iegust-3-sudraba-un-5-bronzas-medalas-ziemelvalstu-baltijas-valstu-fizikas-olimpiade/

Dalīties