Vairākus mēnešus skolēnu erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” dalībnieki no visas Latvijas pierādīja savu erudīciju fizikā, un ir zināms, kuras komandas iekļuvušas konkursa finālā. 29. aprīlī katra reģiona spēcīgākās komandas Latvijas Fizikas dienas ietvaros sacentīsies par fizikā zinošāko jauniešu titulu.

Teju tūkstotis skolēnu šogad pieņēma “FIZMIX Eksperimenta” izaicinājumu un pārbaudīja savas zināšanas fizikā. Pēc trīs aizvadītām konkursa kārtām no 192 komandām cīņu turpinās septiņas spēcīgākās, kuras tiksies konkursa finālā. Tajā varēja iekļūt viena komanda no katra reģiona, kā arī papildu komanda ar labāko rezultātu uzreiz pēc katra reģiona pirmās vietas ieguvējām. 

29. aprīlī plkst. 14.00 konkursa “FIZMIX Eksperiments” fināla ietvaros norisināsies Latvijas Fizikas diena, kuras tiešraidi FIZMIX Facebook lapā būs iespējams vērot ikvienam interesentam. Pasākumā tiks runāts par nākotnes enerģiju, rādīti elpu aizraujoši eksperimenti un pārbaudītas skatītāju zināšanas tiešsaistes viktorīnā. Latvijas Fizikas dienas izskaņā tiks noskaidroti un apbalvoti konkursa “FIZMIX Eksperiments” uzvarētāji.

 

Vairāk informācijas

Dalīties