Fotonika līdztekus viedajiem materiāliem un kosmosa izpētei būs viena no galvenajām tēmām zinātņietilpīgajai uzņēmējdarbībai un inovācijām veltītajai konferencei "Deep Tech Atelier", kas 19. un 20. maijā norisināsies Rīgā, "Hanzas peronā".

"Mūsdienu modernā dzīve nebūtu iespējama bez fotonikas. Proti, zinātnes, kas pēta gaismas ģenerēšanu, pārvietošanos, uztveršanu un apstrādi. Šodien tā ir dinamiska un ļoti daudzsološa pētniecības joma, kuras risinājumi ir sastopami praktiski jebkur, tostarp medicīnā, precīzajā ķirurģijā, telekomunikācijās, rūpniecībā, kosmosa izpētē, datortehnoloģijās," intervijā stāsta Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta direktors un vadošais pētnieks, Dr.phys. Andris Anspoks.

"Deep Tech Atelier" ir konference un praktiskie darbsemināri, kas Rīgā norisinās jau ceturto reizi, ik gadu pulcējot vairākus simtus dalībnieku. Pašlaik "Deep Tech Atelier" ir vērienīgākais notikums Baltijā, kas veltīts tieši zinātņietilpīgās ekosistēmas un nozares attīstībai. Katru gadu pēc "Deep Tech Atelier" konferences sadarbībā ar zinātnes komercializācijas platformu "Commercialization Reactor" rodas ap desmit zinātnieku un uzņēmēju veidotās komandas, kurām vēlāk jāpārtop par jaunuzņēmumiem.

Vairāk informācijas:

https://business.gov.lv/nozares/informacijas-tehnologijas-un-biznesa-pakalpojumi

https://www.delfi.lv/campus/raksti/zinatnieks-bez-fotonikas-modernais-dzivesveids-nebutu-iespejams?id=54262000

Dalīties