6. aprīlī norisinājās konsultatīvās padomes “Izglītība visiem” sanāksme, kura tika veltīta atvērtās zinātnes tēmai. Sanāksmes laikā tās dalībnieki sprieda par UNESCO Rekomendāciju par atvērto zinātni un tās sasaisti ar Latvijas Atvērtās zinātnes stratēģiju 2021-2027 un tās īstenošanu.

“Ar zinātnes atvērtību mums jāsaprot ne tikai zinātnes atvērtība digitalizācijai, bet arī zinātnes atvērtība sabiedrībai, lai būtu iespējama ikviena iedzīvotāja līdzdalība. Jo vairāk zinātne būs atvērta sabiedrībai, jo lielāki panākumi būs zinātnes digitalizācijā, kā arī pieaugs sabiedrības interese par zinātni. Un tas viennozīmīgi palīdzēs stiprināt zinātnes attīstību Latvijā,” uzsvēra konsultatīvās padomes “Izglītība visiem” priekšsēdētāja, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Konsultatīvā padome “Izglītība visiem” dibināta 2005. gadā un ierasti tiek sasaukta reizi pusgadā. Tā apvieno pārstāvjus no daudzām iesaistītajām pusēm, tādējādi veidojot auglīgu platformu diskusijām par atbildību kvalitatīvā izglītībā Latvijā. Padome ir izglītības jomas starpnozaru konsultatīva institūcija, kas veido saikni starp valdību un sabiedrību, kā arī veicina ANO, UNESCO, Eiropas Savienības, Eiropas Padomes un citu starptautisko organizāciju izglītības jomā izstrādāto ieteikumu ieviešanu Latvijā.

 

\Vairāk informācijas

Dalīties