Programmas komiteja ir izskatījusi pirmos 8 Baltijas pētniecības programmas  projektu pusgada pārskatus un apstiprinājusi to rezultātus. Projektu ietvaros ir atbalstīti 62 zinātnieki, to vidū ir 21 – no Latvijas, 15 – no Igaunijas, 12 – no Lietuvas, 9 – no Norvēģijas un 5 no Islandes. Šo 8 projektu īstenošanā ir iesaistīts 41 zinātnieks ar doktora grādu, 4 pēcdoktoranti, 2 zinātniskā grāda pretendenti un 15 doktoranti.  Pētnieku vidū ir 21 sieviete un 41 vīrietis. Pirmajā pusgadā projekti ir deklarējuši izdevumus 407 719 eiro apmērā.

Aprīļa beigās ir plānota arī Baltijas Pētniecības programmā iesaistīto pētnieku un zinātnes administratoru pieredzes apmaiņas vizīte Briselē, kuras nolūks sadarbības attīstīšana starp EEZ un Norvēģijas programmu un programmu Europe Horizon vides, klimata pārmaiņu un pilsētattīstības jautājumos. Savukārt maija otrajā pusē plānots informatīvs seminārs Latvijas konkursa projekta īstenotājiem par Baltijas Pētniecības programmas komunikācijas, atvērtās zinātnes, projekta gada atskaišu sagatavošanu.

Mūsu institūts Baltijas Pētniecības programmas ietvaros īsteno projektu EEARESEARCH-92 “Aluminum in circle economy - from waste through hydrogen energy to alumina" – AliCE-Why”.

 

Vairāk informācijas

Dalīties