LU Cietvielu fizikas institūta 38. zinātniskā konference (LU 80. zinātniskās konferences ietvaros) notika no 22. līdz 24. februārim tiešsaistē. Kā katru gadu, konferences laikā institūta zinātnieki pastāstīja par saviem pētījumu virzieniem un sasniegumiem. Konferencē piedalījās arī dalībnieki no citām Latvijas un ārvalstu pētnieciskajām iestādēm. Konferences mērķis bija informēt kolēģus par laboratoriju sasniegumiem un pētniecības virzieniem, meklēt savstarpējās sadarbības iespējas, kā arī trenēt studentu un jauno zinātnieku prezentēšanas prasmes.

Konference bija sadalīta sekojošās sesijās: optiskie materiāli, struktūra un morfoloģija,  teorija un modelēšana, organiskie materiāli, mikro un nano izgatavošana/iekārtas, materiāli enerģētikai, plānās kārtiņas un pārklājumi.  Šoreiz tajā bija divi jauninājumi:

  1. katra konferences diena sākās ar ielūgto referātu, ko prezentēja eksperti savā jomā: Dr.phys. Aleksejs Kuzmins, Dr.phys. Anatolijs Popovs un Dr.phys. Andris Antuzevičs. Nolasīties referāti piesaistīja lielu uzmanību gan institūta, gan ārpus institūta zinātnieku un studentu vidū;
  2. referāti tika lasīti angļu valodā. Ņemot vērā arvien lielāku ārzemju studentu un jauno zinātnieku skaitu institūtā, tika radīta vide, kurā arī viņi varētu justies komfortabli.

Konferences organizētājs, Dr.phys. Anatolijs Šarakovskis, komentēja: Domāju, ka konference ir izdevusies! Dzirdēju labus, ļoti labus un pat izcilus referātus ar augstvērtīgiem un ļoti svarīgiem zinātniskajiem rezultātiem. Konferences klausītāji tika iepazīstināti ar pētījumiem, kas tiek veikti kaimiņu laboratorijās, un varēja iepazīties ar jaunajiem kolēģiem.”

A. Šarakovskis aicina visus padomāt, vai stāstītais nebūtu iesniedzams kādā zinātniskajā žurnālā un piebilst, ka, piemēram, "Latvijas fizikas un tehnisko zinātņu žurnāls" noteikti ir pieejams, ja rodas tāda nepieciešamība. Konferences organizētājs arī novēlēja veiksmi visiem dalībniekiem, gan runātājiem, gan sekciju vadītājiem, gan jautājumu uzdevējiem un aicināja tikties atkal pēc gada!

Konferences programma un tēzes šeit.

Dalīties