3. martā plkst. 15:00 Zoom platformā notiks Maksa Planka Plazmas fizikas institūta zinātnieka Dr. Andreasa Dinklāges (Andreas Dinklage)lLekcija “Wendelstein 7-X: Karstās plazmas apgūšana ar fizikas dizainā balstītu pieeju” un Lietuvas Enerģētikas institūta zinātnieka Dr. Edigijusa Urbonavičiusa prezentācija “Kodolsintēzes pētījumi Lietuvā”.

Dr. Andreass Dinklāge kopš 2000. gada ir eksperimentālās plazmas fizikas pētnieks Maksa Planka Plazmas fizikas institūtā.  Viņš ir Eiropas Fizikas biedrības Plazmas fizikas nodaļas valdes loceklis un ir bijis Vācijas Fizikas biedrības Plazmas fizikas padomes loceklis. Pašlaik viņa galvenais pienākums ir vadīt vairāk nekā 200 zinātnieku Eiropas ieguldījumam W7-X izpētē, tādēļ viņš ir bijis “EUROfusion” konsorcija darba grupas vadītājs.

Dr. Egidijus Urbonavičius 1995. gadā ir uzsācis savu profesionālo darbību Lietuvas Enerģētikas institūta Ignalinas Drošības analīzes grupā, kas vēlāk tika pārveidota par Kodoliekārtu drošības laboratoriju. Viņa galvenās pētniecības intereses ir procesi kodolspēkstaciju norobežojumos smagu avāriju gadījumā, kas aptver visu spektru no termohidraulikas līdz radioaktīvo skaldīšanas produktu transportēšanai un radioaktivitātes avotu noteikšana vidē. Pēc LEI pievienošanās Eiropas Kodolsintēzes attīstības līguma īstenošanai 2007. gadā, viņš kļuva par galveno kontaktpersonu ar Eiropas Komisiju projekta īstenošanai, savukārt 2019. gadā viņš kļuva par LEI pētniecības nodaļas vadītāju, tādējādi atbildot par “EUROfusion” projekta īstenošanu.

Vairāk informācijas un reģistrācija

Dalīties