Fizika ir sarežģīts mācību priekšmets – tā pērn veiktajā aptaujā norādīja vairāk nekā 80% jauniešu, taču tas neattur jauniešus apgūt fiziku. Skolēni apzinās, ka fizikas zināšanas var noderēt nākotnē - gan ikdienā, gan karjeras attīstībā, jo daudzu profesiju pārstāvjiem jāzina fizikas pamatlikumi. Erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” ekspertu komanda piedāvā noskaidrot, kādās profesijās fizikas zināšanas ir īpaši nozīmīgas.

“Skolēni arvien retāk izvēlas kārtot eksāmenu fizikā, un varētu šķist, ka fizikas zinātāju skaits samazinās, taču mēs redzam pretējo. Katru gadu AS “Latvenergo” rīkotajā fizikas erudīcijas konkursā skolēniem piedalās vairāk nekā pustūkstotis Latvijas jauniešu, kuri ir gatavi likt lietā savas zināšanas un pierādīt sevi. Mēs redzam, cik mūsu nākamā paaudze ir aktīva un zinoša,  un ticam, ka viņu zināšanas kaldinās tālāko  karjeru visdažādākajās profesijās,” stāsta AS ''Latvenergo'' valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste.

AS “Latvenergo” rīkotais erudīcijas konkurss fizikā jau vēsturiski notiek katru gadu un pulcē 8. un 9. klašu skolēnus. Konkursam ir piešķirts atklātās fizikas olimpiādes statuss.

 

Vairāk informācijas

Dalīties