STEM virtuālā klase būs nozīmīgs atbalsts vidusskolēniem zināšanu uzlabošanai un intereses veicināšanai par matemātikas, ķīmijas un fizikas mācību priekšmetiem. Vienlaikus to plānots pielāgot arī mūžizglītības un profesionālās pārkvalifikācijas vajadzībām, veidojot kursus pēc nozaru pieprasījuma.

Projekta idejas aizsācēji ir uzņēmums LMT, Latvijas Darba devēju konfederācija un RTU, aktualizējot jautājumu par jauniešu zemo interesi par dabas un inženierzinātnēm, kā arī nepietiekamo izglītības līmeni jauno studentu vidū. Ekonomikas ministrija atzinīgi novērtē IZM piedāvāto STEAM liceja programmas projektu, uzsverot, ka jau šobrīd tehnisko speciālistu trūkums darba tirgū ir jūtams un kavē dažādu tautsaimniecības nozaru attīstību un konkurētspējas pieaugumu gan vietējā, gan globālajā tirgū.

Plānots, ka projekta īstenotājs būs Valsts izglītības satura centrs (VISC) sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Universitāti. VISC veiks vajadzību kartēšanu un satura koordināciju, RTU iesaistīsies satura un metodikas plānošanā vidusskolas kursiem fizikā, matemātikā, ķīmijā, savukārt LU - metodisko līdzekļu veidošanā fizikā skolotājiem, virzot arī stratēģiskas partnerības ar nozarēm.

 

Vairāk informācijas

Dalīties