15.februārī atvērta pieteikšanās Latvijas – Lietuvas – Taivānas zinātniskās sadarbības atbalsta fonda projektu konkursā. Konkursu organizē un projektu pieteikumus līdz š.g. 2.maijam plkst.17:00 Latvijā pieņem Latvijas Zinātnes padome, Lietuvā – Lietuvas Zinātnes padome un Ķīnas Republikā – Taivānas Zinātnes un tehnoloģijas ministrija.

Konkursam var pieteikt projektus visās fundamentālo un lietišķo pētījumu jomās, tostarp humanitārajās un sociālajās zinātnēs, to īstenošanu paredzot uz trīs gadiem. 2022.gada konkursā īpaši tiek sagaidīti projektu pieteikumi lāzeru tehnoloģiju un biomedicīnas (vēža pētniecība, neirozinātne, infekciju slimības tostarp Covid-19 un c.) jomās.

Latvijas, Lietuvas un Taivānas zinātnieki kopīgi sagatavo projekta pieteikumu un iesniedz to katrs savas valsts par konkursu atbildīgajā institūcijā.

 

Sekmīga pētījumu projekta eksaktajās zinātnēs katram dalībniekam Fonds projekta īstenošanai katru gadu piešķir finansējumu 25 000 EUR apmērā, savukārt humanitāro un sociālo zinātņu jomas projekta īstenošanai – 20 000 EUR/gadā.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2022. gada novembrī, un atbalstīto projektu īstenošana tiks uzsākta 2023.gada 1. janvārī.

 

Plašāka informācija par 2022.gada projektu pieteikumu konkursu

Dalīties