2021. gadā no 5. līdz 7. novembrim norisinājās Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta un Latvijas Universitātes Inovāciju centra organizētais trešais "Student Deep Science Hackathon", kura laikā studentu komandas izstrādāja idejas un to realizācijas plānus STEAM jomās (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes, māksla un matemātika). Par šo pasākumu ar mūsu institūta direktoru Andri Anspoku un CFI Fonda valdes locekli Antu Gailišu izdevuma "Alma Mater" 2022. gada ziemas numurā sarunājas Māris Zanders.

Pirmo vietu un galveno balvu 2000 eiro apmērā, kā arī īpašo uzņēmuma "MikroTik" balvu ieguva komanda "Fluffy", kas piedāvā jaunas keratīna ekstrakcijas metodes izstrādi no aitas vilnas. Otrā vieta un 1000 eiro liela – komandai "Future Fungi" par ideju pielietot micēlija kompozītmateriālu modes industrijā. Trešā vieta un 200 eiro liela balva – komandai "Lock Up", kas piedāvāja risinājumu pret velosipēdu zādzībām.

Diskusija risinās par pirmo vietu ieguvējiem, pārējiem dalībniekiem, viņu idejām un to iespējamo realizāciju. Tiek uzsvērta inovāciju loma studiju procesā, kā arī hakatonu iekļaušanu mācību procesā. Tāpat tiek apspriesti klātienes un virtuālo pasākumu formātu priekšrocības un trūkumi.

 

Delfi raksts

Dalīties