8. februāra LTV Rīta panorāmā sižets par mūsu institūta Organisko materiālu laboratorijas vadošo pētnieku Arturu Bunduli, kuram Latvijas Zinātņu akadēmija Bundulim par aizvadītā gada sasniegumiem piešķīrusi jauno zinātnieku balvu.

Arturs LU CFI pirmo reizi viesojies mācoties desmitajā klasē. Jau tad viņš nodomājis, ka institūts ir ļoti interesanta vieta un ka šis varētu būt ceļš, uz kuru nākotnē virzīties. Tagad viņš nodarbojas ar nelineārās optikas pētījumiem, izzinot, kā mainās dažādu materiālu īpašības temperatūras, gaismas un citu apstākļu ietekmē. Artura šā brīža pētījumiem nākotnē varētu būt liela nozīme jauno tehnoloģiju attīstībā. Kolēģi viņam kā fiziķim prognozē ļoti daudzsološu nākotni.

Arturu zinātnē aizrauj tas, ka nekad nav garlaicīgu un teju katru dienu viņš iemācās kaut ko jaunu: “Man ļoti patīk, ka katru dienu mainās tas, ko tu dari. Tas nav rutīnas darbs. Nav tā, ka tu katru dienu atnāc, nosēdi astoņas stundas pie datora un ej mājās. Kādu dienu tu taisi paraugus, tad tu veic mērījumus, tad tu apstrādā datus un ieraugi kaut ko jaunu.”

LTV sižets

Dalīties