Līdz 14. februārim 8. un 9. klašu skolēni un skolotāji aicināti pieteikt komandas fizikas erudīcijas konkursam "FIZMIX Eksperiments". Konkursa galvenais temats šogad ir nākotnes enerģija. Par to aicinās domāt eksperti un Latvijas uzņēmēji, kuru panākumus ir veidojušas zināšanas par fiziku un atjaunīgo enerģiju. Savukārt skolotāji aicināti sacensties par "FIZMIX Skolotājs 2022" titulu.

Konkursu rīko AS "Latvenergo" ar mērķi rosināt jauniešu interesi par eksaktajām zinātnēm, īpaši fiziku. Droša un klimatneitrāla pasaules attīstība – tas ir elements, kas spēj apvienot jaunatnes intereses un zināšanas un enerģētikas  nozari. Nākotnes enerģija ir zināšanās un atbildībā balstīta resursu izmantošana labākajā veidā, kas ir arī "Latvenergo" nākotnes skatījums.

Konkursa uzdevumus gatavos fizikas ekspertu komanda: portāla "fizmix.lv" vadītājs Raitis Streičs, fizikas doktore Virgīnija Vītola (LU CFI), Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) inženierzinātņu vidusskolas fizikas skolotājs Aivars Eriņš un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) Fizikas katedras docents Ansis Ēcis. Šogad ekspertiem pievienojas "Sense of Team" komandu saliedēšanās treneris Roberts Rubenis, lai dalībniekiem parādītu, cik daudz var paveikt saliedēta un spēcīga komanda.

Vairāk informācijas: FIZMIX

Dalīties