No 2022. gada 3. februāra līdz 17. martam Baltijas valstu zinātnieces aicinātas pieteikties prestižajai L’ORÉAL-UNESCO Baltijas jauno talantu programmai Sievietēm zinātnē. Jau 18. reizi Latvijā un sesto reizi Igaunijā un Lietuvā septiņas izcilas Baltijas zinātnieces katra saņems 6 000 eiro balvu par darbu dažādās zinātnes jomās. Papildus viena dalībniece no katras valsts tiks nominēta prestižajai, starptautiski atzītajai L'Oréal-UNESCO Sievietēm zinātnē starptautisko uzlecošo talantu programmai.

“Programma Sievietēm zinātnē ir aizraujoša pieredze, kas palīdz izkāpt no savas komforta zonas, kā arī ar gandarījumu un lepnumu atskatīties uz līdz šim paveikto. Nodrošinātais atbalsts sniedz iespēju fokusēties uz sev interesējošo pētījumu, savukārt apziņa par saņemto prestižo balvu rada pārliecību, ka esi uz pareizā ceļa, un iedvesmo spert nākamos soļus savā izaugsmē,” saka Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta EXAFS spektroskopijas laboratorijas zinātniskā asistente Inga Pudža.

Baltijas zinātnieces ir aicinātas pieteikties jauno talantu programmai Sievietēm zinātnē no 2022. gada 3. februāra līdz 17. martam, aizpildot pieteikuma anketu projekta Sievietēm zinātnē (For Women In Science) mājaslapā www.forwomeninscience.com.

Vairāk: LZA

Dalīties