27. novembrī notika Fizikas skolotāju diena, kurā piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieku. Latvijas Fizikas skolotāju asociācija bija parūpējusies par ļoti daudzveidīgu un pārdomātu programmu. Fizikas skolotāju dienā aizraujošas lekcijas un nodarbības pasniedza arī LETERA valdes locekļi un biedri.

Fizikas skolotāju dienā piedalījās arī LETERA biedrs LU Cietvielu fizikas institūts (CFI), kura pētnieki demonstrēja dažādu sarežģītības pakāpju hologrāfijas eksperimentu sēriju izmantošanai skolās. Diskusijā pēc eksperimentu prezentācijām klausītāji sniedza atgriezenisko saiti un ieteica vairākus uzlabojumus, lai skolotājiem būtu vienkāršāk izmantot LU CFI izstrādāto eksperimentu komplektu skolās. Noslēgumā LU CFI direktors Dr. phys. Andris Anspoks nodarbības dalībniekus iepazīstināja ar inovatīvākajiem, pasaules mērogā strādājošajiem augstas pievienotās vērtības Latvijas uzņēmumiem, daudzi no kuriem ir arī LETERA biedri, kuros paveras lieliskas darba iespējas dabaszinātņu studiju programmu augstskolu absolventiem.

Fizikas skolotāju dienas 2021 prezentācijas, kā arī lekciju un darbnīcu video ieraksti ir pieejami: https://www.letera.lv/letera-biedri-pasniedz-aizraujosas-lekcijas-fizikas-skolotaju-diena/

Dalīties