25. novembrī Latvijas mūsu institūta “Zinātnieku brokastīs” viesojās latviešu biologs, entomologs, Daugavpils Universitātes profesors un zinātņu prorektors Arvīds Barševskis.

Profesors Barševskis strādā Daugavpils Universitātes (DU) Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta Koleopteroloģisko pētījumu centrā. Viņš pēta pasaules vaboļu faunu, sistemātiku un aizsardzību, ir atklājis un aprakstījis 70 zinātnei jaunas vaboļu sugas, kā arī publicējis apmērām 200 zinātniskos rakstus, enciklopēdiju un daudzus populārzinātniskos rakstus. DU viņš ir izveidojis Koleopteroloģisko pētījumu centru un savu zinātnisko skolu koleopteroloģijā, kas labi pazīstama Eiropā un pasaulē. Profesors aktīvi piedalās dažādās zinātniskajās ekspedīcijās Eiropā, Centrālāzijā, Sibīrijā, Austrumāzijā u.c. Par savu darbu viņš ir saņēmis Latvijas Zinātņu akadēmijas lielo medaļu un Triju Zvaigžņu ordeni.

Zinātnieku brokastīs Arvīds Barševskis interesentiem pastāstīja par tropisko vaboļu pētījumiem Filipīnās. Stāstījums atklāja daudz jauna par līdz šim maz izpētīto vaboļu pasauli un rosināja uzdot daudz jautājumu.

Pēc tikšanās ar institūta vadības pārstāvjiem un darbiniekiem tika ieskicēti saskarsmes punkti abu institūciju potenciāliem sadarbības projektiem. Kā viens no pirmajiem kopīgajiem pasākumiem tika norunāta kopīga semināra organizēšana, kura gaitā varētu iepazīties ar katras organizācijas pētījumu virzieniem un pārrunāt iespējamo sadarbību nākotnē.

Dalīties