Īsā pirmssvētku darba nedēļa iesākās ar lieliskām ziņām – pēc sākotnējā Starptautiskās standartizācijas organizācijas (ISO) sertifikāta 9001:2015 saņemšanas 2019. gadā un šī sertifikāta darbības sfēras paplašināšanas 2020. gadā, LU CFI ieguvis papildinātu ISO 9000:2015 sertifikātu “Kvalitātes pārvaldības sistēmas. Prasības”. Sertifikāta saņemšana nozīmē mērķtiecīgu pūliņu rezultātu, sakārtojot lietotāju procesus, nosakot pienākumus un atbildības, kā arī identificējot svarīgākos riskus.

Iegūtā sertifikāta darbības sfēra ir tīrtelpu pakalpojumi, iepirkumu, cilvēkresursu un intelektuālā īpašuma (izsoles un pārrunas) vadība, atvērtā tipa laboratoriju saimnieciskā darbība (ieņēmumi, klienti, rezervēšana, plānošana un kontrole), kvalitātes un atslēgas indikatoru monitorings, kā arī darbības ar noteiktām iekārtām tīrtelpās un ārpus tām.

ISO 9001 standartu saime nodrošina vienotu sistēmu konsekventiem rezultātiem, uzlabojumiem un tālākai attīstībai. Sertificēta kvalitātes sistēma sniedz būtiskas priekšrocības organizācijai un tās lietotājiem, rezultātā paaugstinot klientu, vadības un darbinieku apmierinātību un rosinot nepārtraukti pilnveidot darbības procesus. Šie aspekti ir kritiski svarīgi kā industriālajiem, tā arī akadēmiskajiem klientiem, tādā veidā nodrošinot ekonomisko izaugsmi. Gan publiskajos, gan privātajos projektu un pieteikumu uzsaukumos bieži iekļauti kritēriji, kas saistīti ar kvalitātes, drošības un vides sertifikāciju. Šādos uzsaukumos uzvarētāju var izšķirt tieši ISO 9001 sertifikāta esamība.

Sertifikācijas auditu veica KIWA Inspecta, pasaules mēroga testēšanas, inspicēšanas un sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs 35 pasaules valstīs, kas apvieno teju 5500 kvalitātes un drošības speciālistus.

 

ISO (Starptautiskā standartizācijas organizācija) ir pasaules mēroga valstu standartizācijas institūciju federācija. Starptautisko standartu sagatavošanas darbu parasti veic ISO tehniskās komitejas. Katrai dalīborganizācijai, kas saistīta ar jomu, par kuru ir izveidota tehniskā komiteja, ir tiesības būt pārstāvētai šajā komitejā. Darbā piedalās arī starptautiskas valdības un nevalstiskās organizācijas.

Dalīties