Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar Latvijas Zinātnes padomi  (LZP) un Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) no 7. oktobra līdz 10. novembrim organizēja pasākumu ciklu "Pieslēdzies zinātnei!", kurā sabiedrība varēja vairāk uzzināt par Latvijā veiktajiem pētījumiem dažādās zinātnes nozarēs, uzsverot zinātnieku darbu un zinātnes sasniegumu nozīmi zināšanu sabiedrības veidošanā.

Vairākos pasākumos piedalījās arī mūsu institūta zinātnieki.

8. oktobrī Marija Dunce iepazīstināja 9.-12. klašu skolēnus ar zinātnieka profesiju tiešsaistes sarunās „Zinātne. Zoomed.In 2” pastāstot par tēmu “Pjezoelektriķi – materiāli, kas ‘jūt’, pārveido un ražo”.

12. un 28. oktobrī notika tiešraides seminārs “Zinātne, inovācijas un tehnoloģijas Latvijas ekonomikas izaugsmei – vai reāls pienesums tautsaimniecībai?”, kurā ar mūsu institūta pētniecības projektu rezultātiem iepazīstināja Ernests Einbergs, Baiba Bērziņa, Andris Šternbergs, Jurģis Grūbe, Aleksejs Kuzmins un Mārtiņš Rutkis.

14. un 21. oktobrī seminārā “Zaļais kurss” - ekoloģijas glābiņš vai darbības imitācija?” ar referātiem piedalījās Ainārs Knoks, Pēteris Lesničenoks, Gints Kučinskis un Linards Skuja.

Roberts Rimša 26. oktobrī seminārā “Izglītība, veselība, tiesiskums, iekļaušana, drošība – dzīves kvalitāte un labklājība ikvienam?” prezentēja pētījumu “Augstas kapacitātes ārpusšūnu vezikulu izdalīšana ar plūsmas lauka frakcionēšanas metodi mikrofluīdikā”.

Pasākumu programmu var apskatīt šeit: https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/piesledzies-zinatnei-oktobri-un-novembri-aktualam-zinatnes-temam-veltiti-34-pasakumi

Informācijas un komunikācijas daļas darbinieces Līga Grīnberga un Inese Jansone piedalījās visos semināros, kas saistīti ar Zinātnes komunikāciju. Šo semināru ierakstus var noskatīties šeit: https://www.youtube.com/playlist?list=PL-l5ANvmk5hgWewskHjt5trUG3xIhRM9t

Dalīties