LU Cietvielu fizikas institūtā no oktobra 2021.gada tiks realizēts Eiropas Kosmosa Aģentūras (EKA) projekts "Feasibility of phase retrieval wavefront sensing for free space optical communication".

Piedāvājam unikālu iespēju iegūt pieredzi kosmosa industrijas projektā!

Meklējam studentu kas vēlētos iepazīties ar optiskās komunikācijas nozari un adaptīvo optiku. Students darbam tiks piesaistīts 2021.gada decembrī. Paredzamais darba ilgums 9 mēneši no decembra 2021.g līdz augustam 2022.g.

Prasības:
1. Bakalaura vai maģistra students dabaszinībās (inženierija, fizika, optometrija, matemātika). Izskatīsim arī citas programmas studentus.
2. Pamatzināšanas par optiku un fiziku.


Projekts ir saistīts ar fāzes atgūšanas metodi, kuras pamatā ir Furjē matemātika. Studenta darbs ir veltīts eksperimentu sagatavošanas darbiem uz optiskā galda, dalība eksperimentu veikšanā, datu apstrāde. 

Interesantus, lūdzu, rakstīt un sūtīt savu CV uz girts.ozolins@cfi.lu.lv. Ja ir papildu jautājumi par veicamajiem darbiem un prasībām, tad jautājiet projekta vadošajam pētniekam Dr.Sergejam Fominam rakstot uz sergejs.fomins@cfi.lu.lv. Pieteikšanās līdz 2021. g. 25. novembrim.

Dalīties