2021. gada 2.- 3. novembrī, LU CFI pētnieki Pēteris Lesničenoks un Gatis Mozoļevskis pārstāvēja Materize komandu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotajā Latvijas delegācijas vizītē uz Helsinkiem, kur tikās ar Spinverse, VTT, Forum Virum, Aalto universitāti un Nokia Bell Labs pārstāvjiem.

Vizītes laikā apmeklētie potenciālie sadarbības partneri tika iepazīstināti ar LU CFI pieredzi, Materize piedāvātajiem pakalpojumiem un zinātniskās sadarbības iespējām tādās jomās kā materiālu izstrāde un modelēšana, enerģijas iegūšana un uzkrāšana, elektronika un fotonika, nanomateriāli un keramika, plānās kārtiņas un pārklājumi, tīrtelpas un prototipēšana.  

Sadarbība pētniecībā rada pievienoto vērtību, jo tā nodrošina jaunus augsto tehnoloģiju risinājumus, piemēram, jaunus materiālus un robotizētus risinājumus efektīvākam un mazākam oglekļa nospiedumam, kam būtu pozitīva ietekme uz klimata pārmaiņām. Vizīte veicināja jaunu sadarbību veidošanos starp  Somiju un Latviju, ļaujot īstenot jaunas Apvārsnis Eiropa un citas iniciatīvas.

Dalīties