Šā gada otrajā ceturksnī vien pasaulē dzimuši 136 “vienradžu” uzņēmumu jeb privāto kompāniju ar vērtību vairāk nekā viens miljards ASV dolāru, tā pašlaik pasaulē ir aptuveni 800 “vienradžu” uzņēmumu ar kopējo vērtību 2,5 miljardi ASV dolāru, liecina tehnoloģiju tirgus izpētes uzņēmuma “CB Insights” publicētie dati.

Kopš 2009.gada “Commercialization Reactor” ir radījis vairāk nekā 110 jaunu zinātnē bāzētu jaunuzņēmēju komandas. Tikmēr “Commercialization Reactor” akcelerācijas un investīciju fonda darbības laikā ir izskatīti vairāk nekā 250 pretendenti, no kuriem pirmssēklas ieguldījumus un akcelerācijas pakalpojumus saņēma 28 komersanti. Kopējais fonda ieguldījums sasniedza 900’000 eiro.

“Commercialization Reactor” zinātņietilpīgo uzņēmējdarbības jomu Latvijā attīsta jau vairāk nekā desmit gadu, tai skaitā piesaistot finansējumu no ALTUM, pilnveidojot un paplašinot sadarbību ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Latvijas universitātēm - Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Universitāti, Cietvielu Fizikas Institūtu u.c.

 

Vairāk informācijas

Dalīties