Innovation Newsnetwork ir publicējis rakstu par Materize - inovāciju platformu, kas izveidota ar mērķi radīt kontaktpunktu starp zinātniekiem un industriju.

2018. gadā Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts (LU CFI) - starptautiski atzīts materiālzinātņu un starpdisciplināru pētījumu līderis Baltijas jūras reģionā - izveidoja platformu Materize. Šī ir inovāciju platforma sadarbībai ar industriju, kas izveidota ar mērķi radīt kontaktpunktu, kurā uzņēmējiem ir iespēja tikties ar zinātniekiem, lai diskutētu par risināmiem jautājumiem, rezultātā nodrošinot piekļuvi gan LU CFI zināšanām, gan resursiem.

Olga Bogdanova, Materize pārdošanas daļas vadītāja, stāsta: “Mūsu darbības mērķis ir savienot klientus ar zinātni un sniegt palīdzību problēmu, ar kurām viņi saskaras, risināšanā. ”

Pamatojoties uz LU CFI pieredzi, Materize sadarbojas ar industriju, lai izstrādātu starptautiski konkurētspējīgas pētniecības inovācijas plāno kārtiņu un pārklājumu, elektronikas, šķiedru optikas, sensoru un fotonikas jomās, kas tiek izmantotas sākot no IKT līdz enerģijas ieguves sistēmām.

Materize darbību un aktivitātes nodrošina LU CFI iegūtais Apvārsnis 2020 projekts CAMART² - viens no lielākajiem projektiem Latvijas zinātnē, kas saņēmis Eiropas Komisijas finansējumu stratēģiskai attīstībai, palīdzot nozares vadošajām institūcijām no Zviedrijas – Karaliskajam Tehnoloģiju institūtam (KTH) un Zviedrijas pētniecības institūtiem (RISE).

 

Vairāk informācijas

Dalīties