Sarunu festivāls LAMPA 20. – 21. augustā aicināja interesentus tikties gan pilsētvidē – Vienības laukumā, Maija parkā, Rožu laukumā, Pils laukumā, Ruckas parkā un citur, gan tiešsaistē un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā. Tradicionāli plašu diskusiju programmu festivālā piedāvāja arī Latvijas Universitāte.

Abas festivāla dienas no Cēsīm raidīja Alma Mater FM jeb Radio Naba īpašajā – festivāla formātā. Alma Mater FM bija skatāmas (uz vietas) un klausāmas (Radio NABA ēterā) Zinātnes kafejnīcas cikla diskusijas ar plašu dalībnieku loku.

20. augustā interesenti varēja piedalīties tādās diskusijās kā  “Karjeras slazdi un kapitāls?”, “Kam vajag domājošu cilvēku?”, “Vai zinātnieki zog?”.

21. augustā notika trīs Zinātnes kafejnīcas diskusijas. Plkst.11.00 radio cienītāji varēja klausīties sarunu par tēmu "Kibercilvēki 2030: cieņa pret dabisko evolūciju vs tehnoloģiju radītās iespējas uzlabot cilvēku". Jautājumus Vai ir pieņemami uzlabot mūsu gēnus? Ievietot čipus smadzenēs, lai uzlabotu mūsu ikdienu? Vai esam gatavi kļūt par robot-cilvēkiem? Un cik tālu esam no redzētā filmā Matrix? #DigitālāsBrokastis izvēlās sarkano tableti! Vai sekosi baltajam trusim? Šos jautājumus analizēja LU Datorikas fakultātes profesors Leo Seļāvo, LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore Signe Mežinska, LU Mikrobioloģijas institūta vadošais pētnieks Jānis Liepiņš, kā arī mūsu institūta vadošais pētnieks Roberts Rimša.

Vairāk informācijas

Diskusijas "Kibercilvēki 2030: cieņa pret dabisko evolūciju vs tehnoloģiju radītās iespējas uzlabot cilvēku" ieraksts: https://www.youtube.com/watch?v=OV6QNeHrCQ0

Dalīties