Šī gada 17.-18. jūnijā notika pirmā attālinātā vasaras skola “Elektronisko un fotonisko ierīču mikro- un nanoizgatavošana”, ko organizēja Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts CAMART² projekta ietvaros, sadarbībā ar Zviedrijas kolēģiem no RISE (Zviedrijas pētniecības institūtu konsorcijs) un KTH (Karaliskais Tehnoloģiju institūts).

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 40 studenti, jauni un pieredzējuši pētnieki no LU CFI, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, kā arī Mehiko Nacionālās autonomās universitātes (Universidad Nacional Autónoma de México). Vasaras skolas dalībniekiem lekcijas lasīja profesori un nozares eksperti no LU CFI, KTH un RISE. Tīrtelpu darbība, mikro un nanoizmēra paraugu sagatavošanas metodes, nanoizmēra ierīču izgatavošana un procesu integrēšana bija dažas no tēmām, kas tika apspriestas vasaras skolas laikā. Īpaša pasākuma sadaļa tika veltīta virtuālu projektu izstrādei, kad dalībnieki ar LU CFI, KTH un RISE mentoru palīdzību mēģināja izstrādāt paši savas ierīces.

Viens no vasaras skolas organizatoriem, LU CFI direktora vietnieks mācību darbā Dr.phys. Anatolijs Šarakovskis ir gandarīts par studentu lielo interesi un atsaucību. Pirmās tiešsaistes vasaras skolas panākumi vedina uz domu, ka rudenī, iespējams, tiks organizēts vēl kāds šāda veida pasākums, tomēr tas atkarīgs no ekspertu pieejamības, jo pieprasījums ir liels.

Savukārt digitālās vasaras skolas dalībnieki atzina, ka pasākums atstājis paliekošu un spēcīgu iespaidu. Viens no viņiem rakstīja: “Šis pasākums bija brīnišķīgs, jo visām sesijām bija loģiska secība un kopaina salikās kā liela puzles mīkla. Manā valstī ir grūti veidot šādus pasākumus, jo nav nevienas tik labi aprīkotas laboratorijas.” Citi komentēja, ka viņus ļoti iespaidojušas gan lekcijas, gan pasniedzēji, jo bija jūtama viņu aizrautība un degsme.

https://www.cfi.lu.lv/lv/par-mums/zinas/zina/t/66466/

Dalīties