2021. gada 18. jūnijā notika Eiropas Savienības (ES) lielākās pētniecības un inovācijas programmas "Apvārsnis Eiropa" atklāšanas pasākums Latvijā. Programma "Apvārsnis Eiropa" ir programmas "Apvārsnis 2020" turpinājums un tās kopējais budžets no 2021.- 2027. gadam būs 95,5 miljardi eiro,  ko kuriem  14,7 miljardi jau šobrīd ir paredzēti ES prioritātēm, kas saistītas gan ar Eiropas "Zaļo kursu", gan "Eiropas digitālo desmitgadi", gan koronavīrusa pandēmijas izraisīto tiešo saimniecisko un sabiedrisko kaitējumu mazināšanu NextGenerationEU instrumenta ietvaros.

Atklājot nozīmīgo pasākumu, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece savā pirmajā runā saistībā ar zinātni un pētniecību uzsvēra, ka Latvijai un Eiropai ir nepieciešama izcila, atvērta un iekļaujoša zinātne programmā “Apvārsnis Eiropa”.

Eiropas Komisijas ģenerāldirektors pētniecībā un inovācijās Žans-Ēriks Pakē (Jean-Eric Paquet) uzrunā aicināja visus Latvijas dalībniekus  izmantot  programmas “Apvārsnis Eiropa” sniegtās plašās iespējas sadarboties pētniecības un inovācijas jomā ar partneriem citās valstīs.

Uzrunas teica Žiljēns Gerjē (Julien Guerrier), Eiropas komisijas Kopējās politikas centra direktors, Jānis Paiders, Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietnieks zinātnes jomā, kā arī vairāki programmas "Apvārsnis 2020" dalībnieki.

 

Vairāk informācijas, pasākuma ieraksts un prezentācijas

Dalīties