Līdz 30. jūnijam atvērta pieteikšanās Eiropas Inovācijas padomes balvai “Sievietes novatores” (EU Prize for Women Innovators). Trīs sievietes saņems 100 tūkstošu eiro balvu. Īpaša 50 tūkstošu eiro balva tiks pasniegta jaunai novatorei vecumā līdz 30 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) balva sievietēm novatorēm godina sievietes uzņēmējas, kuras ir radikāli mainījušas tirgu. Tādā veidā ES veicina izpratni un informētību par sieviešu potenciālu, nozīmi un ieguldījumu inovāciju vidē un rada spēcīgus labos piemērus, kas ir spējīgi iedvesmot citas sievietes kļūt par novatorēm.

Balvu piešķir talantīgākajām sievietēm uzņēmējām, kuras ir dibinājušas veiksmīgu uzņēmumu un ieviesušas tirgū inovācijas visā ES un valstīs, kas saistītas ar programmu “Apvārsnis Eiropa“. Balvu izsludina un pārvalda Eiropas Inovāciju padome un Mazo un vidējo uzņēmumu izpildaģentūra. Uzvarētājas izvēlas neatkarīga ekspertu žūrija.

Balvai līdz 30. jūnijam iespējams pieteikties šeit: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/horizon-eic-2021-womeninnovatorsprize

Balva tiek pasniegta jau vairākus gadus. Līdz šim Latvijas pārstāves to nav saņēmušas.

Dalīties