Kristaps Saršūns ir LU Ķīmijas fakultātes doktorantūras studiju programmas 1. kursa students un LU fonda administrētās “Mikrotīkls” stipendijas doktorantūras studentiem eksakto un medicīnas zinātņu jomā saņēmējs.

Stipendiāta promocijas darbs ir veltīts jaunu organisko materiālu ieguvei, kas būtu ar modulētām fizikālķīmiskajām īpašībām. Promocijas darba mērķis ir, apzināt cieto šķīdumu veidošanās likumības starp uzbūves ziņā līdzīgām organiskajām molekulām – nosakot kristāliskās struktūras lomu un piemeklējot kvantu ķīmijas aprēķinu metodi, kas spētu paredzēt šo fāžu veidošanos. Sagaidāmie promocijas darba rezultāti varētu sniegt jaunus priekšlikumus un risinājumus kādēļ veidojas šādas kristāliskās fāzes.

Runājot par nākotnes plāniem saistībā ar līdzšinējo pētījumu, tuvākajā laikā ir plānots noteikt pētījumos iegūto produktu kristāliskās struktūras, pēc monokristālu rentgendifraktcijas (SCXRD) datiem, kā arī veikt luminiscences dzišanas kinētikas pētījumus, lai iegūtu informāciju par ierosinātā stāvokļa dzīves laiku. Pētījumi tiks veikti sadarbojoties attiecīgi gan ar Latvijas Organiskās sintēzes institūtu, gan ar mūsu institūtu.

 

Vairāk informācijas

Dalīties