Iznācis Latvijas Universitātes (LU) 2020. gada publiskais pārskats, kurā apkopota informācija par LU galvenajiem rādītājiem 2020. gadā zinātnē un studijās, attālināto darbu un attālinātajām studijām, kā arī nozīmīgākajiem sasniegumiem un pasākumiem Universitātes dzīvē.

Gada pārskatā ir attēlota koncentrēta un uzskatāma informācija par studijām, studiju programmām un uzņemšanu. Tāpat pārskatā zinātnes un pētniecības sadaļā apkopots LU zinātnieku devums zinātnisko publikāciju jomā, panākumi projektos un sadarbībā ar industriju. Gada pārskatā iekļauta informācija par Akadēmiskā centra attīstību, atspoguļoti Universitātes starptautiskie sasniegumi un starptautiskā sadarbība, fiksēti sadarbības līgumi, ko LU noslēgusi gada laikā.

Gada pārskatā atrodama informācija arī par LU sportu un kultūru, kas savu darbību turpināja arī pandēmijas laikā.

Gada pārskata noslēguma daļā iespējams pārskatāmā veidā iepazīties ar galvenajiem 2020. gada finanšu rādītājiem – ienākumiem, izdevumiem, kā arī par ziedojumiem un to izlietojumu.

2020. gada publiskais pārskats

   

CFI LU 2020. gada publiskajā pārskatā

Mūsu institūts pārskatā minēts sadaļā par zinātnes sasniegumiem, un kā sasniegums teorētiskajā zinātnē minēts pētījums “Padziļināta izpratne par moderno materiālu funkcionālajām īpašībām ekstremālās radiācijas apstākļos un to prognozēšana”, ko LU CFI zinātnieki Dr. phys. A. Popovs, Dr. habil. phys. V. Kuzovkovs, Dr. habil. phys J. Kotomins, Dr. rer. nat. D. Grjaznovs, MSc. A. Platoņenko un PhD E. Šabloņins veica kopā ar Tartu Universitātes Fizikas institūta pētnieku, LZA ārzemju locekli  Prof. A. Luščiku.

Tāpat pārskatā minēti LZA prezidenta atzinības rakstus saņēmušie Dr. phys. Varis Karitāns, Dr. phys. Sergejs Fomins, Dr. habil. phys. Māris Ozoliņš, MSc. Katrīna Laganovska, MSc. Kārlis Kundziņš, par darbu “Jaunas optiskas un matemātikas metodes attēlu kvalitātes uzlabošanai”.

Vēl viens sasniegums ir LZA prezidenta atzinības rakstu saņēma institūta pētnieki  Mg. phys. Natālija Tetervenoka un Dr.phys. Aivars Vembris  par dalību pētījumā “Jaunas purīnu atvasinājumu sintēzes metodes un to pielietojums materiālzinātnē”, kas tapis sadarbībā  ar Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes un Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātniekiem.

Dalīties