No 31. maija līdz 3. jūnijam notiek Eiropas Materiālu izpētes biedrības (E-MRS) virtuālā konference. E-MRS pasākumiem ir augsta starptautiskā ietekme, un tie ir nozīmīgākie šāda veida pasākumi Eiropā, kuros katru gadu piedalās aptuveni 2500 dalībnieku. Konference piedāvā augstas kvalitātes zinātnisko programmu, kas pievēršas tādām tēmām kā materiāli enerģētikai, elektronikai un fotonikai, biomateriāli, nanomateriāli un to progresīva raksturošana.

Šogad konferencē piedalās augsta līmeņa zinātnieki: prof. Bernards Ferings no Groningenas universitātes (Nīderlande) - Nobela prēmijas laureāts ķīmijā (2016); prof. Andre Geims no Mančestras universitātes (Lielbritānija) - Nobela prēmijas laureāts fizikā (2010) un prof. Ulrike Dībolda no Vīnes Tehniskās Universitātes (Austrija).

Konferencē ar ielūgtajiem referātiem LU CFI pārstāvēs Dr.habil.phys. Jevgeņijs Kotomins un Dr.rer.nat. Deniss Grjaznovs no Pašorganizēto sistēmu kinētikas laboratorijas un Dr.phys. Vladimirs Pankratovs no Spektroskopijas laboratorijas.

Vairāk par konferenci

Dalīties