Atnākot studēt uz universitāti, reti kurš iedomāsies par to, ka savu dzīvi pēc studijām turpinās nu jau strādājot universitātē par pasniedzēju vai kādā no institūtiem par pētnieku. Protams, var arī apvienot abus un pavērst savu redzesloku vēl plašāk. Dažreiz tādas iespējas paveras aktīvākajiem studentiem, kuri jūt sevī vēlmi darboties un attīstīties tieši šajā zinātnes jomā.  

Viena no šādiem studentiem ir mūsu institūta Optisko materiālu laboratorijas vadītāja Virgīnija Vītola. Viņa ir ne tikai pētniece, bet arī fizikas skolotāja, elektronikas pulciņa vadītāja RTU Inženierzinātņu vidusskolā un LU Jauno fiziķu skolas vadītāja.

Virgīnija ir pabeigusi humanitāra novirziena skolu, kur lielākais uzsvars bija uz angļu valodu un literatūru, bet vidusskolas pēdējās klasēs iepazinās ar vairākiem fizmatu studentiem, kuri ieinteresēja par fizikas studijām. Un tā par savu studiju virziena izvēli kļuva nevis angļu valoda un literatūra, bet gan LU fizmati. Studijas nebija vieglas, tomēr visu izdevās apgūt un ne reizi nav radusies nožēla par šādu izvēli.

Pašlaik Virgīnija vada laboratoriju, kurā uzsāka darboties 11. klasē. Darbojoties universitātē viņa ir sapratusi, ka “jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt – ar kaut ko tikai jāuzdrošinās sākt!”.

Ieinteresētiem studentiem Virgīnija iesaka droši iet un uzprasīties uz darbu – universitātē un institūtos cilvēki ir jauki un atsaucīgi un noteikti piedāvās izmēģināt darboties.

Vairāk informācijas par Virgīniju un citiem, kuri savu ceļu LU sāka kā studenti, bet nu jau strādā universitātē un institūtos: https://www.lu.lv/par-mums/lu-mediji/zinas/zina/t/66344/

Dalīties