2021. gada 14. maijā Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) rīkoja informatīvu tiešsaistes semināru Baltijas pētniecības programmas astoņiem apstiprinātajiem projektu īstenotājiem, lai iepazīstinātu ar programmas juridisko ietvaru, projektu īstenošanas nosacījumiem, tai skaitā publicitātes prasībām. Seminārā piedalījās pārstāvji no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra un Vidzemes Augstskolas.

Seminārā VIAA pārstāvji stāstīja par galvenajiem programmas mērķiem un iepazīstināja projektu īstenotājus ar projektu īstenošanas laikā piemērojamajiem dokumentiem, projektu īstenošanas nosacījumiem, pārskatiem, tiešsaistes sistēmas lietošanu, kā arī komunikācijas un publicitātes pasākumu un aktivitāšu organizēšanu atbilstoši programmas prasībām.

Visiem astoņiem projektiem kopumā atvēlēti 7 264 540,95 eiro līdz projektu īstenošanas beigām 2024. gadā. Latvijas pētniecības organizācijas projektos veido sadarbību ar partneriem no Norvēģijas, Lietuvas, Igaunijas un Islandes pētniecības institūcijām.

Vairāk informācijas

Dalīties