Tiešsaistes kopiena The Raccoons piesaista jauniešus, kuri vēlas pilnveidoties, nodrošinot viņiem vidi, kur pētīt, mācīties, veidot un radīt. Ņemot vērā jauno realitāti, tagad ir īpaši svarīgi veicināt vispārējas zināšanas par STEM (dabas zinātnes un tehnoloģijas) prasmēm, jo tās kļūst arvien aktuālākas gandrīz visās jomās.

Lai sasniegtu mērķus, The Raccoons veido meistarklases par STEM un tehnoloģiju tēmām, organizē hakatonus, kā arī veido un dalās ar tiešsaistes saturu, kas palīdz izzināt tehnoloģiju nozares plašās iespējas.

STEM 6. lekcijā “Fizika un fotonika” tiek stāstīts par pētījumiem fizikā, fotonikā un astronomijā, kuri ir mūsdienu inovāciju pašā epicentrā. Bieži vien šie pētījumi pat netieši mēdz nonāk līdz inovatīvam rezultātam, kas lieti noder kādu jaunu tehniski komplicētāku produktu attīstībā.

Par optometriju sižetā stāsta Lightspace Technologies R&D inžiniere Sandra Balode, bet par astronomijas risinājumiem - TimeTag.Space vadītājs Martin Razuks-Ebels.

Savukārt ar pētniecību fizikā un jaunajiem materiāliem iepazīstina mūsu institūta Prototipēšanas laboratorijas vadītājs Gatis Mozolevskis un vadošais pētnieks Roberts Rimša.

Šajā lekcijā iespējams uzzināt vairāk gan par institūtiem un viņu pētniecību, gan uzņēmumiem un jaunuzņēmumiem, kuri tuvu viens otram sastrādājas, lai attīstītu inovatīvus risinājumus fizikā, astronomijā un fotonikā.

 

Lekcijas ieraksts

Dalīties