Piektdien, 30. aprīlī, ikgadējā Eiropas Zinātnieku naktī būs iespēja virtuāli viesoties LU CFI. Šī gada pasākuma tēma ir “Zinātnes sasniegumi nākotnei”, un to šogad organizē Latvijas Universitāte. LU CFI par zinātni stāstīs gan mazajiem, gan lielajiem.

Paši mazākie zinātnes interesenti varēs vērot aizraujošus zinātnes eksperimentus – kas ir luminiscence un kas ir augšup pārveidotā luminiscence, no kā sastāv baterijas, un kāpēc tās būtu vēl jāpēta. Pēc video skatītāji varēs uzdot savus jautājumus zinātniekiem.

Savukārt lielākajiem apmeklētājiem ir domāti daudz detalizētāki stāsti par konkrētiem zinātniskajiem pētījumiem. Lai tos izstāstītu, apmainītos pieredzē un diskutētu par aktuālāko zinātnē Latvijā un pasaulē, satiksies dažādu jomu zinātnieki un studenti. LU CFI organizēs diskusiju “Latvija pasaules līmenī - ražošana, inovācijas un zinātne”, kurā piedalīsies LU CFI direktora vietnieks inovācijā Andris Anspoks, LIAA Tehnoloģiju departamenta direktore Lauma Muižniece un Buildit Latvia akcelerācijas fonda vadošais partneris Matīss Neimanis, kuri dalīsies savā pieredzē un piedāvās atbildes uz sekojošiem jautājumiem: Vai Latvija ir augsto tehnoloģiju un inovāciju centrs pasaulē? Kā attīstīt veiksmīgu uzņēmumu sasaisti ar inovācijām un zinātni? Vai visas idejas var pārdot? Vai smags darbs ved uz panākumiem un cik lieli mērķi sev jāuzstāda? Kā valsts var veicināt zinātņu ietilpīgu inovāciju veidošanos un kādas ir sadarbības iespējas ar uzņēmumiem?

Pilna pasākuma programma vietnē www.zinatniekunakts2021.lv būs pieejama nedēļu pirms pasākuma un dos iespēju katram interesentam laicīgi atzīmēt saistošākās aktivitātes un no plašā norišu klāsta platformā izveidot pašam savu vakara programmu.

 

Par pasākumu

Eiropas Zinātnieku nakts pasākums Latvijā notiks jau 15. reizi un, pateicoties attālinātajam norises formātam vietnē www.zinatniekunakts2021.lv šogad būs pieejams interesentiem jebkurā vietā Latvijā un pasaulē. Zinātnieku nakts apmeklētāji varēs virtuāli paviesoties astoņās Latvijas pilsētās un ielūkoties ap 15 dažādu Latvijas augstskolu un zinātnisko institūtu laboratorijās, vērot un iesaistīties eksperimentos, diskutēt ar zinātniekiem un piedalīties citās Latvijas zinātnieku sagatavotās aktivitātēs.

Apmeklētāji aicināti dalīties ar stāstiem un foto no sava virtuālā Eiropas Zinātnieku nakts apmeklējuma sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #zinatniekunakts2021. Aktualitātēm sekot varēs arī Zinātnieku nakts 2021 pasākuma Facebook lapā.

 

Par Eiropas Zinātnieku nakti

Eiropas Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas iniciēts pasākums, kas jau 14 gadus septembra pēdējā piektdienā vienlaicīgi noticis vairāk nekā 30 valstīs un 300 pilsētās. Sakarā ar ierobežojumiem Covid-19 slimības izplatības mazināšanai, 2020. gadā rudenī plānotā Eiropas Zinātnieku nakts tika pārcelta uz šī gada 30. aprīli un drošības nolūkos norisināsies tiešsaistē vietnē www.zinatniekunakts2021.lv .

Latvijā Eiropas Zinātnieku nakti šogad organizē Latvijas Universitāte (LU) sadarbībā ar vadošajām Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Eiropas Zinātnieku nakts pasākumu īstenošanu tiek finansēta ERAF projekta 1.1.1.5. Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem pētniecībā un inovācijās Nr. 1.1.1.5/20/A/002 ietvaros.

Zinātnieku nakts 2021 norisināsies, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus Covid-19 slimības izplatības ierobežošanai.

Dalīties