"Prototron" ir atbalsta programma tehnoloģiju ideju autoriem, kura palīdz ātrāk izveidot prototipu un ar to iepazīstināt potenciālos pircējus. Programmas dalībniekiem tiek nodrošināts mentoru atbalsts, un labākās komandas programmas ietvaros sacenšas par finansiālu atbalstu līdz 35 000 euro.

"Prototron" programma ir radīta Igaunijā. To kopīgiem spēkiem veidojusi Tartu Universitāte, Tallinas Zinātnes parks "Tehnopol" un "Swedbank". 3 gadu laikā atbalstīti 86 Latvijas un Igaunijas uzņēmumi, kuros investēts vairāk kā 1 miljons eiro un kuri paši pēc tam spējuši piesaistīt investīcijas 36 miljonu eiro apmērā. Latvijā "Prototron" programmas pasākumi ir notikuši divas reizes - 2020. gada pavasarī un rudenī. Kopumā Latvijas komandas ir saņēmušas investīcijas 55 000 euro apmērā.

Viens no atbalsta saņēmējiem ir uzņēmums “Cellboxlabs”. Uzņēmums izstrādā zarnu mikroshēmu ierīci jeb čipu. Tās mērķis ir nodrošināt, ka ir iespējams mākslīgi simulēt un atkārtot cilvēka zarnu funkcijas.

“Dalība “Prototron” programmā mums ļāva spert soli uz priekšu produkta attīstīšanā. Semināri un mentori palīdzēja uzlabot biznesa modeli, prezentācijas prasmes un definēt nākamos mērķus. Iegūtais finansējums ļauj izstrādāt risinājuma prototipu – “orgānu uz čipa”,” saka “Cellboxlabs” vadītājs, kā arī mūsu institūta  Elektronisku un fotonisko ierīču prototipēšanas laboratorijas vadītājs Gatis Mozoļevskis.

Jebkurš idejas autors, kam jau ir biznesa plāns, var pieteikties jaunajam "Prototron" programmas iesaukumam līdz 25. martam. Pieteikšanās un vairāk informācijas mājaslapā: https://prototron.ee/en/

Atlasītajiem 50 uzņēmumiem programmas "Prototron" ietvaros būs pieejams visu Baltijas valstu dažādu nozaru uzņēmumu vadītāju lekcijas un mentoringa sesijas. Tēmas skars būtiskākos aspektus, kas nepieciešamas spēcīga un veiksmīga biznesa izveidošanai. Programmas "Prototron" noslēgumā jūnijā labākās komandas stāsies uz skatuves un sacentīsies savā starpā, lai saņemtu finansiālu atbalstu pirmā prototipa izveidošanai.

Dalīties