Inovāciju grantu projekts studentiem LU tiek īstenots ar mērķi sekmēt studējošo inovācijas spēju un uzņēmīgumu, risinot sabiedrībai nozīmīgas problēmas, studentiem un universitātei sadarbībā ar komersantiem. Tādējādi projekta ietvaros tiek radīta vide, kurā ir iespēja ar labu ideju un pietiekamu motivāciju padarīt savas idejas reālas, attīstot tās līdz pat uzņēmējdarbībai.

Līdz šim projektā iesaistījās 930 studenti, radīta 61 inovācija, kā arī dibināti trīs jaunuzņēmumi.

Viena no aktivitātēm, kas tiek īstenota 2021. gadā, ir Digitālo prasmju pilnveides programma sadarbībā ar Microsoft, kur pieteikto dalībnieku skaits sasniedz 700. Vienlaikus, lai turpinātu attīstīt iepriekšējā gada Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā studentu izvirzītās idejas inovāciju ieviešanai, līdz marta vidum norit arī Ideju laboratorijas turpinājuma programma.

Sākot ar februāri, reizi mēnesī tiek organizētas Inovāciju pēcpusdienas, kurās tiek diskutēts par jauninājumiem dažādās nozarēs. Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena notiks jau trešo gadu, sniedzot iespēju LU studentiem, pētniekiem un absolventiem demonstrēt un izvērtēt gada laikā paveikto, kā arī radīt atkal jaunas, inovatīvas idejas.

Šī gada novembrī paredzēts Cietvielu fizikas institūta organizētais Deep Science Hackathon, kas ir jaunu inovatīvu ideju radīšanas un attīstīšanas darbnīca jeb 48 stundu maratons, kurā tiek identificētas spēcīgākās un interesantākās idejas STEM jomās.

Gada laikā plānoti arī tādi plaša mēroga pasākumi, piemēram, IceBreakers festivāls 2021. gada 8. oktobrī, LU Studentu biznesa inkubatora 20 nedēļu pirmsinkubācijas programma un konkurss, inovāciju akadēmiskie kursi, kā arī inovāciju prakses – kopā plānots iesaistīt ap 3000 studentu.

 

Vairāk informācijas

Dalīties