AS “Latvenergo” rīkotajā erudīcijas konkursā “Fizmix eksperiments” pieteikusies 131 komanda. Šogad konkursā par uzvaru sacenšas 655 8. un 9. klašu skolēni no 97 Latvijas skolām. Visaktīvāk pieteikušās Latgales un Rīgas komandas.

Vissīvākā konkurence par iespēju iekļūt konkursa pusfinālā gaidāma Latgalē un Rīgā, jo no šiem reģioniem startē vislielākais komandu skaits. Latgali pārstāv 32 komandas, bet no Rīgas skolām pieteikušās 29 komandas. 24 komandas pieteikušās gan no Rīgas reģiona skolām, gan Zemgales. Šogad kūtrāka pieteikšanās noritējusi Kurzemē un Vidzemē – no katra reģiona pieteikušās 11 komandas.

AS “Latvenergo” rīkotais erudīcijas konkurss “Fizmix eksperiments” norisinās 26. reizi, pulcējot komandas no Latvijas skolām, kurās mācās 8. un 9. klašu skolēni. Konkursa mērķis ir izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu ikdienā, veicināt jauniešos interesi par eksaktajām zinātnēm, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī veicināt jauniešos profesionālu interesi, padziļināti apgūstot fiziku.

Šogad pirmo reizi tiks pasniegta balva “Fizmix skolotājs 2021” un trīs specbalvas “Zaļās fizikas skolotājs”.

 

Vairāk informācijas

Dalīties