Ir noslēgusies LU CFI īso foto stāstu sērija “Zinātnieks arī cilvēks” ar ko mēģinām lauzt stereotipus un parādīt, ka zinātnieki ir dzīvi un normāli cilvēki. Katrs atšķirīgs, ar savu stilu, aizraušanos – lasa “lubu” romānus, cīnās ar zobeniem, skrien maratonus, spēlē snūkeru, dejo utt. Zinātnes normalizēšana ir svarīga valsts ekonomikas stabilitātei un izaugsmei.

Institūta Informācijas un komunikācijas daļas vadītāja Dr.phys. Līga Grīnberga portālam LabsofLatvia.com stāsta, ka ideja šādai fotostāstu sērijai radusies gadu gaitā, organizējot “Saules kausa” pasākumus skolu jauniešiem, braucot uz skolām un uzņemot skolēnu ekskursijās institūtā. Visu laiku cauri “spīd” viena problēma – ļoti stereotipiski uzskati par to, kas ir zinātnieks, ko tas dara – vecs Einšteina izskata onkulis, kurš baltā halātiņā kaut ko maisa mēģenēs vai spridzina. Dzīvo darba vietā, nekādu citu aizraušanos nav un nav īsti “normāls”.  Tādēļ - jo vairāk sabiedrība ir informēta un pieņem, ka Latvijā zinātne ir, un tā ir prestiža profesija ar jaukiem kolēģiem, interesantu darba vidi un dinamisku darba procesu, jo lielāka iespēja, ka zinātnieks nav bubulis, bet draugs.

Jau drīzumā gaidāma LU CFI cilvēkstāstu sērija, kurā plašāk stāstīsim par mūsu institūta pašu galveno vērtību – zinātniekiem, jo institūts bez cilvēkiem, bez viņu degsmes ir tikai ēka.

Dalīties